Vigtig info

Der er en række vigtige forhold man skal være opmærksom på ved trofætransport.

Tags

Det er vigtigt, at du har tags med dig når du tager afsted. Du kontakter blot Bob, så sørger de for at du får tilsendt alle de tags du har brug for. Det er nemlig meget vigtigt, at du mærker dine dyr med det samme – så sikrer du dig, at alle i processen, fra outfitter til konservator ved, hvor trofæet hører hjemme. Så hav altid rigeligt med.

Routing Ordre

Få altid lavet en routing ordre inden afgang. Dette beder du blot NTG Trophy om, og så giver du den til outfitter eller konservatoren, som har ansvaret for at klargøre dit trofæ til afsendelse. Dette sikrer at det er den rigtige speditør, der bliver brugt.

CITES

For at beskytte truede arter over hele verden, er der internationale regler for, hvad man må købe og sælge samt importere og eksportere. Du risikerer at få dine ting konfiskeret og få en bøde, hvis du overtræder reglerne. Derfor indgik en lang række lande den såkaldte Washingtonkonvention i 1973.

Internationalt er konventionen bedst kendt som CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora). I praksis betyder det, at det kræver særlige tilladelser eller i visse tilfælde er det helt forbudt at handle med visse dyr og planter – både levende som døde samt produkter fremstillet af skindet, fjerene, tænder osv…

NTG Trophy er altid klar ved telefonerne, hvis du har spørgsmål til CITES. Måske er det dyr du skal jagte på CITES-listen – hvad gør du så? For nogle dyrs vedkommende gælder det nemlig, at du skal have en forhåndsgodkendelse for import. Dette betyder, at du skal have styr på de rigtige tilladelser og dokumenter FØR du tager afsted. Ring til Bob Karlsen på 7634 0916 eller Henrik Prebensen på tlf. 7634 0917 og lad os guide dig sikkert igennem.

Import, Told og Moms (SKAT)

Når du skal have dit trofæ hjem, skal du være meget opmærksom på, at SKAT kontrollerer importen af trofæer, og at der gælder særlige toldbehandlersregler.

For at sikre en ensartet tarif og toldbehandling af trofæer, har SKAT derfor udarbejdet en række vejledende regler. Du finder regelsættet på SKATs hjemmeside, men hvis du vil gøre det nemt og enkelt for dig selv, skal du blot tage fat i os.

Grænsedyrlægen (FVST)

Du skal huske at registrere dit trofæ til din fødevareregion, da ubehandlede trofæer er underlagt Miljø- og Fødevareministeriets kontrol.

NTG Trophy hjælper dig hellere end gerne i denne proces, og kan med en fuldmagt registrere dig som importør af jagttrofæer. Du skal bare sige til – så går vi i gang.

Pris

Du vil helt sikkert gerne vide, hvad det koster at fragte dit trofæ inden du tager afsted. Og lige præcis det spørgsmål er lidt svært at give et helt entydigt svar på. Grunden til det skyldes en del forskellige faktorer, herunder vægt og volumen af trofæet.

Derudover skal man nogle steder betale for indholdet af kassen og ikke efter, hvor meget kassen fylder. Derfor anbefaler vi alle kunder om at kontakte os, så vi på den måde kan få en god, konstruktiv dialog i gang.